FEESTWEEK?!

We kijken terug op een feestelijke week.
Afgelopen dinsdagmiddag werd de eerste paal van de nieuwbouw geslagen. Wat een feest was dat! De kinderen kregen eerst feestkoeken en iets te drinken en gingen vervolgens achter elkaar, met bouwhelmen op en ritmestokjes in de hand, richting het bouwterrein. Daar werden we ontvangen door de wethouder van Onderwijs van de gemeente Hoeksche Waard. De heimachine was net op tijd in gereedheid gebracht en terwijl we ons op stelden achter het lint werd de eerste feestelijke, door de leerlingenraad, versierde paal omhoog gehesen. Toen Pip en Maxim het apparaat aan hadden gezet olv een machinist van het bedrijf klapten de confettikanonnen open en werd het terrein bedolven onder gouden, zilveren en gekleurde sliertjes. Na afloop hebben de leerkrachten, samen met de betrokkenen bij de bouw, geproost op een voorspoedige voortgang.

>Lees meer

KINDERBOEKENWEEK
Op woensdag 2 okt. a.s. start de kinderboekenweek.

Tijdens deze 10-daagse ‘week’ staan voertuigen centraal, waarbij het thema is: Reis mee!
We openen deze week gezamenlijk op woensdag 2 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein. Passend bij het thema mogen de kinderen die dag reis- /vakantie artikelen meenemen, zodat het op het schoolplein een vrolijke boel wordt. We denken bijvoorbeeld aan: opblaasbare strandballen, zwembanden, koffertjes e.d. Bij slecht weer gaat de opening op het schoolplein niet door. De leerkrachten 'openen' de kinderboekenweek dan met de leerlingen in de klas.

> Lees meer

NIEUWBOUW

Zoals u allemaal heeft kunnen zien zijn de werkzaamheden voor de nieuwbouw gestart! De bouw is gegund aan Bouwbedrijf Tempel Bouw uit Schiedam ism Van Brakel Bouw, een lokale aannemer uit de Hoeksche Waard. Deze en volgende week zijn de graafmachines bezig om het terrein klaar te maken voor de heistelling. Omwonenden zijn bijgepraat en er zijn afspraken gemaakt over de verkeersstromen ivm de veiligheid van onze kinderen en anderen. De planning is om op ma. 30 sept. te starten met de heiwerkzaamheden. Dat kan ook dinsdag 1 okt. worden. Maandag a.s. krijgen we daar zekerheid over. Het plan voor de feestelijkheden rondom de eerste paal deel ik vast met u.

>Lees meer

SCHOOLBRENGWEEK

Volgende week is het de week waarin we ouders en leerlingen oproepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is:

●  Goed voor je gezondheid en bewegen bevordert je leerprestaties,
●  Goed voor de verkeersveiligheid bij school,
●  Goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen,
●  Goed voor het milieu,
●  en het is nog eens leuk ook!
Per dag houden de leerkrachten digitaal bij hoeveel kinderen te voet, met
de fiets, of op een andere manier naar school komen.
​​​​​​​
>Lees meer

START SCHOOLJAAR 2019-2020

Het nieuwe schooljaar is anders gestart dan we gedacht hadden, met het overlijden van juf Imre. Toch hebben we er samen een goed begin van gemaakt. De leerlingen zijn enthousiast begonnen bij de nieuwe juffen, de lokalen zien er weer strak uit en we kijken uit naar de datum waarop we gezamenlijk de eerste paal van het nieuwe gebouw gaan slaan. Één dezer dagen zal dat bekend zijn.

> Lees meer

BEDANKMIDDAG

Graag benadrukken we nogmaals hoe we uw hulp van het afgelopen jaar, op welke manier dan ook, waarderen en dat we niet zonder uw hulp kunnen. Omdat niet alle hulp (groot-) ouders langs konden komen voor een kopje thee of koffie en een kleine blijk van waardering, hebben we vandaag voor- en na schooltijd geprobeerd onze waardering alsnog te laten zien. Jammer genoeg hebben we u niet allemaal meer kunnen zien of spreken. Iedereen hartelijk bedankt en we hopen ook volgend schooljaar weer bij u aan te mogen kloppen.

Lees meer

UITNODIGING BEDANKMIDDAG

We nodigen iedereen, vaders en moeders, opa’s en oma’s, andere behulpzame familie of bekenden die ons het afgelopen jaar op wat voor manier dan ook geholpen hebben, uit op op donderdagmid. 18 juli a.s. van 14.30 tot 15.30 uur in de teamkamer. De koffie en thee staat klaar. Graag tot dan!

Lees meer

SCHOOLREISJES

Afgelopen dinsdag zijn we gestart met de schoolreis van de groepen 6 en 7. Zij gingen naar Toverland en hebben een fantastische dag gehad.

Lees meer

WATERPRET

Wat een pret hadden de kinderen afgelopen dinsdagmiddag toen de temperaturen zo hoog dreigden te worden dat ’gewoon’ les geven niet meer mogelijk was. De kleuters hadden hun eigen waterplaats, waar zij veilig met hun vriendjes en vriendinnetjes konden spelen. Zodat de grote kinderen de ruimte hadden om hun wat ‘wildere’ spelletjes te spelen. Ook was er voor kinderen die ook dat minder prettig vonden een rustig plekje naast de school in de schaduw gecreëerd. Zo was er voor ieder wat wils en was de middag een groot succes. Uiteraard afgesloten met een ijsje van de school.

Lees meer

FORMATIE 2019-2020

Gisteren heeft u via Schoudercom een brief ontvangen met daarin informatie over de groep van uw kind voor volgend schooljaar. Ook in de groepen is er door de leerkrachten over gesproken. Hieronder vindt u het complete plaatje:

Groep 1/2 Juf Marjolein (ma. di.) en juf Astrid (wo. do. vr. )
Groep 3/4 Juf Tessa
Groep 4/5 Juf Suzanne (ma. di. wo. do.) en juf Annemarie (ma.ocht. di.ocht. wo.ocht. vr.)
Groep 6 Juf Chantal (ma. di. wo.) en juf Esmeralda (do. vr.)
Groep 7 Juf Rianne (ma. di. do. vr.) en juf Stefany (wo.)
Groep 8 Juf Clarens Juf Stefany

Lees meer

EINDE SCHOOLJAAR

We gaan naar het eind van schooljaar 2018-2019. In dit schooljaar hebben we ons als school zaken voorgenomen. Die hebben we beschreven in de schoolgids. Hieronder kunt u lezen hoe het verloop van de voornemens is geweest. In een volgende nieuwsbrief neem ik u mee in de voornemens voor volgend schooljaar.

Lees meer

KAMP GROEP 8

Aan alles komt een eind, zo ook aan het kamp van groep 8. Maandagochtend hebben we de leerlingen van groep 8 met alle groepen uitgezwaaid en nu zijn ze lekker aan het bijkomen van alle avonturen die ze hebben beleefd. Het was weer fantastisch, mede dankzij de hulp van de begeleidende ouders. Hartelijk dank daarvoor! En uiteraard dank aan de leerkrachten die de kinderen alle dagen begeleid hebben en de teamleden die een steentje hebben bijgedragen aan de bonte avond met hun aanwezigheid dan wel optreden.

Lees meer

SCHOOLFOTO’S

Afgelopen maandag heeft uw zoon/dochter een briefje mee naar huis gebracht met daarop een unieke inlogcode om de schoolfoto’s te kunnen bestellen. Wanneer u deze code per ongeluk kwijt raakt, kunt u dit opvragen bij de leerkracht van uw kind.
Het bekijken en bestellen van de schoolfoto’s gaat via de webshop https://nijsen.schoolfotos.nl. Broertjes en zusjes kunnen in de webshop aan elkaar gekoppeld worden.

Wanneer u uiterlijk 2 juni bestelt, wordt uw bestelling 11 juni op school afgeleverd. Het is ook mogelijk om een spoedbestelling te plaatsen. Voor spoedbestellingen en bestelling vanaf 3 juni worden verzendkosten gerekend. Uw bestelling wordt dan thuisbezorgd.
Op woensdag 29 mei a.s. zal de schoolfotografe, Tanja Nijsen, om 8:30 én om 12:15 uur op school aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen en/of hulp bij het bestellen van de schoolfoto’s.

Lees meer

ALGEMENE OUDERAVOND

Gisteravond was de 2e algemene ouderavond van dit schooljaar. Hoewel er minder ouders aanwezig waren dan gehoopt, was de opbrengst van de avond waardevol. Het blijkt uitermate fijn en effectief te zijn om in kleine groepjes, bestaande uit ouders en leerkrachten, van gedachten te wisselen over de ‘school’. Tijdens deze gesprekken wordt duidelijk wat we van elkaar verwachten en bedoelen én wat alle geledingen kunnen verbeteren om nog beter onderwijs te kunnen geven aan onze leerlingen, uw kinderen. Heel hartelijk bedankt voor uw aanwezigheid en input. Deze avond gaan we met deze opzet zeker herhalen in het volgende schooljaar.

Lees meer

Gisteravond hebben ouders, kinderen, familie, bekenden en het team genoten van de enthousiaste optredens van de leerlingen van de Pijler tijdens het open podium. Sporthal Duijvesteijn was omgetoverd tot een ware muziekhal. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan met het instuderen van zang, danspasjes, het bedenken en meenemen van attributen, passende kleding, etc.

Het was een feest om te zien!

lees meer

PAASVIERING

We hebben een hele gezellige paasviering achter de rug. De kinderen hebben heerlijk gelunched van mooi gedekte tafels in paassfeer. De dag is afgesloten met eieren zoeken, die vervolgens lekker in het zonnetje op het plein opgegeten zijn. Het was zulk heerlijk weer dat er al eieren gesmolten waren voordat ze gevonden waren of opgegeten konden worden. Maar gelukkig waren er meer dan voldoende!

Vele ouders hebben ons geholpen. We willen hen daarvoor heel hartelijk bedanken.

Lees meer

DE GROTE REKENDAG 2019

Op woensdag 3 april j.l. deden we mee aan de nationale Grote
Rekendag met als thema “Uit Verhouding”. We starten buiten
met de hele school. De groepen 7 en 8 vormden een haag,
waartussen alle overige leerlingen liepen met kleding en
voorwerpen die ‘uit verhouding’ zijn, zoals een overhemd van
papa of een tasje van een pop. 

> lees meer 

VOORTGANG NIEUWBOUW
Voor diegene die het animatiefilmpje van de binnenkant van het nieuwe gebouw niet gezien heeft,
hieronder vindt u de rechtstreekse link:
https://www.youtube.com/watch?v=kMBIOlQnWTs&feature=youtu.be
De link is ook gedeeld via de facebook
pagina van de school.

> Lees meer 

INTERIEUR NIEUWBOUW
Sinds deze week kunt u op de website van onze school een 3D animatie bekijken van het interieur
van de nieuwbouw! Op onze website ziet u rechts 5 groene banners. Als u op de onderste “IKC de Pijler
kinderopvang en peuterspeelzaal” klikt, verschijnt linksonder in beeld een knop “animatie nieuwe school”.
Als u hierop klikt ziet u de school aan de binnenkant vanaf een punt in de centrale hal. De indeling van de
ruimtes en gebruikte kleuren zijn conform het ‘in het echt’ wordt. Op school ligt een materialen bord met
de toe te passen materialen voor vloeren, muren, etc. U bent van harte welkom om dit te bekijken. Zo vorderen de plannen langzaam maar zeker richting de aanvang vande bouw. De komende 2 maanden staan in het teken van het aanbesteden. Ik houd u op de hoogte.

> Lees meer 

VRIJDAG 15 maart a.s. is de SCHOOL DICHT
Alle leerkrachten met lesgevende taken doen mee aan de landelijke staking op vr. 15 maart a.s.
Personeel uit primair en voortgezet onderwijs, MBO, HBO én universiteiten legt het werk die dag
neer om aan heel Nederland te laten weten hoe mooi het vak van leerkracht is. Maar ook om te
laten weten dat het water in het onderwijsveld aan de lippen staat. We hebben vele enthousiaste
gemotiveerde collega’s nodig om ervoor te zorgen dat het onderwijs in Nederland van hoge kwaliteit
blijft. De school is die dag gesloten. De brief met uitleg is nogmaals toegevoegd aan deze
nieuwsbrief. Tevens is bijgevoegd een vacature brief voor nieuwe collega’s van Acis én SKOC.
Mocht u bekenden in uw omgeving weten die graag in het onderwijs of de opvang willen werken,
dan zijn zij van harte uitgenodigd te solliciteren.
 

> Lees meer

BEZOEK SLOT LOEVESTEIN
Afgelopen woensdag bracht groep 6 een bezoek aan Slot Loevestein. De kinderen waren
dolenthousiast over wat ze daar allemaal zagen. Velen willen nog een bezoekje brengen;-)
 

> lees meer

BEZOEKEN AAN CULTURELE EN/OF ONDERWIJSINSTELLINGEN

In de afgelopen weken, en ook volgende week nog, hebben verschillende groepen een bezoek
gebracht aan diverse culturele instellingen. Groep 7 heeft dinsdag j.l. een bezoek gebracht aan
Corpus. Groep 6 gaat volgende week naar Slot Loevesteijn en groep 8 heeft Erasmus - levend
standbeeld! - ontmoet tijdens het bezoek aan de gelijknamige universiteit in Rotterdam. Groep 5
gaat jaarlijks naar Oliemeulen in Tilburg en zelfs groep 1/2 brengt jaarlijks een bezoek aan een
museum, te weten Bakkerij de Koning in Maasdam. Omdat groep 3/4 ontbreekt in dit rijtje hebben
we ook voor hen een passend museum gezocht en gevonden. Zij gaan dit jaar naar Museum
Hoeksche Waard in Heinenoord. We vinden het belangrijk kinderen in aanraking te brengen met de
veelzijdigheid van de verschillende schatten die deze instellingen herbergen. Fijn Cultuuronderwijs!

> Lees meer

FIJN SCHOON PLEIN

We vinden het belangrijk dat kinderen leren zorg te dragen voor hun leef- en speelomgeving. Daarom heeft de school een vuilnisbak aangeschaft voor op het plein. Zo zijn we meteen ook Supporter van Nederland Schoon. De mini afvalbak is door deze organisatie bedoeld om in de openbare ruimte voor een winkel, bedrijf of school te plaatsen als extra voorziening. De bak is door de opvallende kleur ideaal om als communicatiemiddel, gedragsbeïnvloeding van het weggooigedrag, in te zetten. De vuilnisbak is in alle groepen geïntroduceerd en de leerlingen zijn vervolgens voortvarend begonnen om al het zwerfafval erin te gooien en tevens eigen afval daarin te deponeren. Ook stimuleren we de kinderen elkaar erop te wijzen, indien iemand toch afval op het plein laat vallen. En vooral goed voorbeeld doet volgen. De kinderen zijn erg blij met de nieuwe afvalbak. 

> Lees meer

DWERGENFEEST

Donderdag 7 februari a.s. vieren wij het Dwergenfeest met de kleuters. Zij worden met hun vader en/of moeder om 18:30 uur op school verwacht. De kleuters luisteren met één ouder in de klas naar het verhaal van een bijzondere dwerg, gebaseerd op een oude legende. De andere grote en kleine personen die met de kleuter meekomen, luisteren in het speellokaal naar hetzelfde verhaal dat daar door juf Anja wordt voorgelezen. Daarna zullen we allemaal een route in de wijk lopen, die ons leidt langs enkele taferelen uit de oude legende. Aan de taferelen werken ook leerlingen van groep 8 mee. Bij sommige taferelen is het lastig om met een kinderwagen te komen. De kinderwagens kunnen daar in de voortuin geparkeerd worden. Natuurlijk nemen de kinderen hun zelfgemaakte lantaarns van school mee. Grote en kleine broers en zussen mogen natuurlijk ook meelopen! Tijdens de wandeling blijft u zelf verantwoordelijk voor uw kind(eren). Rond 19:30 uur komen we weer bij school terug en krijgen de kinderen nog iets te drinken. Daarna is het de hoogste tijd om naar huis te gaan. Het wordt een gezellige avond!

> Lees meer

SNEEUW

De afgelopen week stond in het teken van sneeuw! De kinderen keken de klok steeds vooruit naar het eind van de dag zodat ze weer heerlijk buiten konden spelen. Uiteraard hebben we de pauzetijden wat aangepast aan dit prachtige maar helaas zeldzame natuurverschijnsel. Hierbij een impressie van de sneeuw rondom school en wat er mee gedaan is. We hadden zelfs een echte sneeuwpop in de fietsenstalling achter de school. Opa Koos heeft heel fijn geholpen met het begaanbaar maken van het plein. De kinderen uit groep 1/2 vonden het leuk om hem mee te helpen.

> Lees meer